Oostbloktoer 2018: Polen - Slowakije & Tsjechië

De bestemmingen

Onze reis start in Praag, de hoofdstad van Tsjechië, om snel door te steken naar Polen. Polen is een land van tegenstellingen, waar het oosten het westen ontmoet. Favoriet bij vele reizigers is het zuiden van Polen met de stad Krakau en ook het Tatra gebergte. Onze route biedt je enkele bezienswaardigheden aan, die figureren op de Werelderfgoedlijst van UNESCO : het prachtige stadscentrum van Krakau, het voormalig concentratiekamp Auschwitz-Birkenau en het noordelijke gedeelte van het Tatragebergte.

Daarna rijden we naar Slowakije, een beetje een vreemde eend in de bijt. Slowakije is een relatief jong land dat is ontstaan na het uiteenvallen van Tsjechoslowakije in 1993.

Het afwisselende landschap van Slowakije biedt veel boeiende en interessante bezienswaardigheden. Zo wisselen de hooggebergtes zich af met enorme uitgestrekte bossen waartussen pareltjes van historische dorpen en steden liggen.

Hierbij kunnen we uiteraard het Tatragebergte, het hoogste gebergte van de westelijke Karpaten en tevens de natuurlijke grens tussen Slowakije en Polen, niet links laten liggen.

Rijplezier gegarandeerd!!

Het derde land van onze Oostbloktoer is Tsjechië. Na enkele decennia communisme is het land zich nu in snel tempo aan het ontwikkelen. Steden en dorpen die in verval waren geraakt, zijn vrijwel allemaal in hun oude glorie hersteld. Praag, een stad die nu gerust tot één van de mooiste steden van Europa mag genoemd worden, maakt uiteraard deel uit van onze Oostbloktoer.

Tsjechië is daarenboven gezegend met een fraaie natuur, veel sfeervolle dorpjes en prachtige historische bouwwerken.

Dus ook hier liggen weer prachtige kilometers op jullie te wachten.

Doel van onze reis

Naar aloude Clubmot-traditie bieden wij de ideale mix aan van aangenaam toeren in volledige vrijheid, lekker ontspannen en gezellig kletsen met collega-motards.

Met deze trip komen we tegemoet aan de vraag van velen : een toer in het vroegere Oostblok. Een trip naar onbekend en onbemind met een gezonde mix van avontuur, cultuur en vooral puur rijplezier. Clubmot biedt U nu een unieke gelegenheid om te toeren in een regio die je anders nooit met de motor zou aandoen.

De data

Van 7 juni 2018 tot en met 15 juni 2018

Inschrijving

Je kan vanaf nu inschrijven, gebruik daarvoor onderstaande inschrijvingslink. Bij wijze van voorschot vragen we € 200 te betalen bij de voorinschrijving. Opgelet: je inschrijving is bindend en kan slechts geannuleerd worden indien je zelf hiervoor een annulatieverzekering hebt afgesloten.

Indien u samen reist met een partner dient u elk afzonderlijk in te schrijven, gelieve ook de naam van uw partner dan in te vullen in het daarvoor voorziene vak.

Gezien de reeds lang bestaande vraag naar deze reis is er snel bij wezen de boodschap!

De prijs

€ 1209 Piloot Tweepersoonskamer
€ 1339 Piloot Eénpersoonskamer
€ 999 Passagier Tweepersoonskamer

Inbegrepen

 • Transport van de motor Gent/Praag en terug
 • Vluchten heen en terug
 • Transfer op laatste dag naar luchthaven Praag
 • Kamer in halfpension
 • Elke dag gegarandeerd rijplezier
 • Parking voor de motor
 • Voor elke dag wordt een leuke route via Garmin voorzien, soms zelfs meerdere
 • Assistentie voor GPS via onze specialist “Waypoint” te Leuven
 • Vrijheid en avontuur

Niet inbegrepen

 • Eventuele toegangsgelden
 • Brandstof motor
 • Parkinggelden die hotelier eventueel vraagt voor bewaking motor
 • Overige maaltijden en dranken
 • Alle persoonlijke uitgaven
 • Optionele annulatieverzekering : 5,4 % van de totale reissom
 • Bijstandsverzekering persoon : € 3 per persoon per dag incl. dag van heen- en terugreis
 • Bijstandsverzekering persoon + voertuig : € 7,5 per persoon per dag incl. dag van heen- en terugreis
 • Annulatie- en bijstandsverzekering : som van bovenvermelde opties
  De tarieven zijn deze door Touring gehanteerd in 2017 en kunnen verschillen in 2018.

Het reisprogramma

Dag 1

Dagprogramma

We landen in de voormiddag in Praag, zwieren de benen over onze klaarstaande motoren en rijden dadelijk door naar Walbrzych in Polen.

Overnachten doen we in hotel Ibis Styles Walbrzych, een driesterrenhotel met een Booking.com quotering van 9,1.

website hotel: Klik hier

Dag 2: Walbrzych - Auschwitz

Dagprogramma

Vandaag brengt de route ons langs zuidelijk Polen naar Auschwitz. We overnachten in Hotel Imperiale (4* - 9,5). De ligging vlakbij de ingang van het Auschwitz museum laat jullie toe om op dag 3 eventueel een bezoek te brengen aan deze historische plek.

Website hotel: Klik hier

Dag 3: Auschwitz – Liptovska Sielnica

Dagprogramma

Vandaag biedt Clubmot je enkele alternatieven aan. We geven je de kans om het concentratiekamp van Auschwitz te bezoeken, een gedenkplaats die jaarlijks meer dan 500.000 bezoekers ontvangt en veel emoties oproept.

Krakau kan vandaag eventueel ook op het programma staan. Dit kroonjuweel onder de Poolse steden, en één van de mooiste van Europa, staat sinds 1978 op de Unesco Werelderfgoedlijst. Uiteraard volstaat een uurtje niet om deze prachtige stad te ontdekken, maar er gewoon even langs rijden is zeker een aanrader.

De route loopt nu richting Slowakije door de uitlopers van de West-Karpaten naar ons volgend hotel, Hotel Koliba Greta te Liptovska Sielnica. Dit mooie driesterrenhotel (8,2) is direct aan het Liptovska Mara meer gelegen en is de ideale uitvalsbasis om de Hoge Tatra aan te pakken.

Website hotel: Klik hier

Dag 4: Liptovska Sielnica – Donovaly

Dagprogramma

Vandaag wordt het menens. We rijden de Hoge Tatra in, een uniek natuurgebied en ook het belangrijkste skigebied van Slowakije en Polen. Bergtoppen tot 2655 m wachten ons op en dus zijn rijplezier, mooie natuur en prachtige vergezichten gegarandeerd.

Om deze schitterende regio voldoende te kunnen verkennen verblijven we twee nachten in ons volgend hotel, het sympathieke en gezellige Hotel Encian te Donovaly (3* - 9,2).

website hotel: Klik hier

Dag 5: Donovaly – Donovaly

Dagprogramma

Vandaag toeren we door het ‘Narodny park Nizke Tatry’, het natuurpark dat de lage Tatra omvat. Idyllische wegen en landschappen ontbreken niet op het menu en ’s avonds praten we uiteraard weer bij over een onvergetelijke dag.

Dag 6: Donovaly – Buchlovice

Dagprogramma

Dag zeven, op naar Tsjechië!! Eerst rijden we noordwaarts, passeren we het kasteel van Oravsky –volgens de gids het mooiste kasteel van Slowakije- om daarna af te buigen naar het westen.

Hotel Buchlov is rustig gelegen aan de voet van de burcht Buchlov en biedt als een driesterrenhotel (8,3) alle comfort, waaronder een buitenzwembad.

website hotel: Klik hier

Dag 7: Buchloviche – Ceske Budejovice

Dagprogramma

We rijden vandaag door Zuid-Moravië, een soort van Toscane maar dan anders…. Moravië is gezegend met prachtige natuur en is rijk aan historische steden, burchten en kastelen. Het gebied heeft een heerlijk klimaat en produceert mooie wijnen.

Overnachten doen we in Hotel Clarion Congress in Ceske Budejovice (4* - 8,9), op slechts 5 minuten lopen van het centrum.

Website hotel: Klik hier

Dag 8: Ceske Budejovice – Praag

Dagprogramma

Wie weet zorgen we hier voor een verrassing en voegen we misschien wel nog een vierde land toe aan ons lijstje …

We zijn alleszins nog niet moe en genieten ook vandaag weer van de mooiste wegen.

Ons laatste hotel ligt net buiten Praag. Het Hotel International Prague (4* - 8,1) is een gebouw in Amerikaanse art deco-stijl, gelegen in een rustige woonwijk direct tegenover het tramstation Podbaba. Vanuit het hotel ben je dus makkelijk met het openbaar vervoer in centrum Praag.

website hotel: Klik hier

Dag 9: Praag of rondrit Noord-Bohemen

Dagprogramma

Vandaag vliegen we in de namiddag terug naar Brussel. We hebben dus nog wat tijd over en laten jullie de keuze : ofwel een bezoek aan de parel van Tsjechië ofwel nog een mooie rondrit door Noord-Bohemen. Praag heeft de bijnaam “De Gouden Stad”. De eeuwenoude stad is uitgegroeid tot één van de populairste stedenbestemmingen binnen Europa. Het is na Parijs, Rome, Londen, Berlijn en Madrid zelfs de meest bezochte stad van Europa.
Wie Praag bezoekt zal vrij snel ontdekken waarom. Het centrum is een plaatje vol prachtige bouwwerken, pleinen en de uiterst populaire Karelsbrug over de Moldau. En aan sfeer geen gebrek.

Noord-Bohemen kent een rijke historie. Je kan er prachtige natuurformaties vinden, en het gebied kent grote contrasten. De rivier de Elbe, één van de grootste en belangrijkste rivieren van Tsjechie stroomt dwars door deze streek ten noorden van Praag.

De regio kent prachtige kleurenvariaties en een schitterend bebost natuurgebied.

In de namiddag leveren we de moto’s in, worden per shuttle naar de luchthaven gebracht en vliegen daarna terug naar Brussel.

VOLZET