Beschrijving mettet

Korte kennismaking met rijden op Mettet:

Het circuit van Mettet is uitermate geschikt voor diegenen die voor de eerste keer proeven van het rijden op een  gesloten omloop maar is ook een technische uitdaging voor de meer ervaren rijder.

De langste rechte lijn meet slechts 600 meter  wat een aanhoudende hoge snelheid onmogelijk maakt. Veiligheid primeert en dan is deze relatief korte rechte lijn ideaal om de gas even open te draaien tot een hogere snelheid dan onze verkeerscode toelaat, en dit zonder vrees van een flitspaal.

In de “intro groep” kan er tijdens het vrij rijden op slechts  3 plaatsen ingehaald worden en daar kijkt Clubmot nauw op toe. Binnen elke groep verzoenen we haarfijn de eventuele niveauverschillen en tolereren we geen “haantjesgedrag”.

Er zijn geen transponders en snelle rondetijden zijn niet de opperste doelstelling maar wij willen wel een onvergetelijke dag aanbieden met mogelijkheid tot evolutie en vervolmaking van uw rijkunst op de openbare weg.

Mettet is slechts 2280 meter lang en telt 10 bochten, en heeft U veel ambitie dan is dit circuit en Clubmot het ideaal recept om U verder te bekwamen in het aanleren van stuur- en rijkunst met haarscherpe trefzekerheid.

Mettet kent een natuurlijke helling en vanuit de cafetaria heeft U een panoramisch overzicht over het gehele circuit. Elke bocht kreeg een naam, een eerbetoon aan grote rijders die zich ooit hebben onderscheidden op het circuit. Sfeer en bijpraten met andere deelnemers en instructeurs is verzekerd.

Waarom nog twijfelen, en waarvoor doen we dit ? 

Wel, vooreerst geeft dit een nieuwe dimensie aan motorrijden omdat alles zich voor U afspeelt. Het circuit van Mettet is een perfect onderhouden asfaltbaan zonder storende zaken zoals putdeksels of dikgesmeerde witte zebrapaden en  andere gevaarlijke wegmarkeringen en obstakels. Ook de informatie die U in de verkeersjungle moet capteren van o.a. uw spiegels en kilometerteller komt te vervallen. Dat maakt dat we vlot gaan motorrijden met de focus op wat echt telt. Buiten al het plezier dat we op het circuit beleven  zal je na een Clubmot circuitdoop ontegensprekelijk met veel meer vertrouwen en deskundigheid elke keer opnieuw op uw motor stappen.

Ontdek de groepen