“INTRO”

circuitdag intro widget

Je hebt nog nooit op een circuit gereden maar altijd al eens willen doen.  

De gesloten omloop van Mettet is op jouw lijf geschreven om te verbeteren als motorrijder. Deze introsessie is speciaal ontwikkeld voor iedereen die met meer zelfvertrouwen wil motorrijden. Ervaren instructeurs leggen de basisbeginselen uit voor meer controle en stabiliteit op de motor. De aanpak is aangepast aan jouw competenties, jouw doel, en de snelheid waarmee je rijdt bepaal je zelf binnen de grenzen van veiligheid en gezond verstand. Het opperste doel is de onzekerheid aanpakken die we al eens ervaren wanneer we een bocht aansnijden.

We beginnen met afwisselend 3 theoriesessies en 3 baansessies. Daarbij beantwoorden we vragen waarvan je misschien niet wist dat je die had, en dat allemaal aangepast aan ieders niveau. Door deze individuele en brede aanpak kan elke rijder zich verder bekwamen. Door jaren ervaring constateerde Clubmot minstens 5 fouten die een gemiddeld tot zeer ervaren motorrijder dikwijls maakt, en door hierop te werken ervaar je na een dag al een sterke vordering. Het concept laat toe, voor wie dat wenst, om door te groeien naar een volgend niveau. Maar wie zich graag op eigen tempo wil vervolmaken, kan ook meermaals deze introsessie volgen. Zowel voor de sportieve motor als voor de toermotor legt Clubmot de nadruk op het bijschaven van jouw skills en “jouw doel is ons doel”, dat we samen zullen realiseren met observatie en coaching.

“INTRO+”

intro+

Alhoewel circuitervaring geen must is, en deze groep ook perfect aansluit op de INTRO-groep, begeleiden we graag elke motorrijder die al wat ervaring heeft en zijn bochtentechniek en vlotte rijstijl wil perfectioneren.

Dit kan optimaal op een veilige omloop zoals het circuit van Mettet samen met het team van instructeurs. Ook hier beginnen we afwisselend met 3 theoriesessies en 3 baansessies waarbij de tijd genomen wordt om individuele vragen te beantwoorden of specifieke problemen aan te pakken zoals een U-bocht op lage snelheid, of het wegnemen van eventuele vrees bij bochten aan hogere snelheden. Gascontrole, kijktechniek en zithouding komen opnieuw aan bod tot ze onbewust een reflex worden.

“GEVORDERD”

circuit doop gevorderd

Voor motorrijders met al wat ervaring is er de groep Gevorderd, waarin de rijvaardigheid verder wordt aangescherpt.

Deze sessie zal o.a. dieper ingaan op de perfecte kijktechniek want iedereen weet immers dat fixeren en verkrampen gevaarlijk is en de pret van motorrijden drukt. Een betere kijktechniek aanleren zorgt voor een pak meer controle, en ook hier werkt Clubmot step-by-step en kan ook het tempo op veilige wijze wat omhoog.

Rijders verliezen in deze sessie gegarandeerd hun onbewust verkrampte reactie in de vlotte bochten en ervaren dan de vrijheid van motorrijden en zelfzeker bochtenwerk. De reacties van deelnemers na deze sessies zijn verbluffend en de sportievere rijder zal ervaren dat meer hellingshoek perfect kan zonder onrust bij rijder en machine. Na deze sessies ben je eventueel ook klaar voor de sessies “vrij rijden” of neem je samen met Clubmot “the next step” om proactief je techniek en rijlijnen nog verder te perfectioneren.

“VRIJ RIJDEN”

circuitdag ervaren widget

Clubmot voorziet ook een groep die geen supervisie meer nodig heeft maar waar er toch instructeurs klaarstaan om op verzoek te helpen.

Als je denkt dat deze groep volledig voorbehouden is aan de motorrijders met ééndelig motorpak en hun circuitmotor met slicks incl. bandenwarmers … dan klopt dit niet helemaal. Elke rijder – ongeacht het type motor – zal hier heel wat plezier beleven op voorwaarde dat de afspraken en veiligheidsregels stipt worden nageleefd. Dat maakt vrij rijden met Clubmot net zo specifiek omdat rondetijden niet van belang zijn maar wel het vrije gevoel om buiten de openbare weg de rij-skills op peil te houden. Doordat Clubmot al vele jaren circuitdagen organiseert weet Clubmot in deze groep elke sportieve baan-motorrijder te verzoenen met de circuitrijder.

Voor elke rijder is dit niveau bij Clubmot haalbaar door te starten met de INTRO cursus en zo op eigen tempo te evolueren tot het vrij rijden.

Hoe ziet een Clubmot circuitdag er uit ?