Galicië - Picos 15/09/2018 - 23/09/2018

Doel van de reis

Noord Spanje doorkruisen volgens het bekende Clubmot motto "Vrijheid is blijheid".

We bieden je transport van de motor aan (vanuit Gent) naar het vertrek van de reis en brengen je trouwe tweewieler veilig terug van Barcelona naar Gent.

We boeken voor jou de vluchten, goede hotels in half pension.

We voorzien voor bijna elke dag meerdere ritten die we aanleveren op een micro SD kaart én die je kan downloaden via de speciaal voor deze reis gemaakte webpagina. En dit zowel voor Garmin als voor Tomtom GPS toestellen.

De reis

Vanuit het prachtige Porto trekken we doorheen een voor velen onder ons onbekend deel van Spanje. Noord Spanje doorkruisen via Galicïe, Asturië, Cantabrië langs de Spaanse Pyreneeën om uiteindelijk door het veelbesproken en wondermooie Catalonië de hoofdstad ervan, Barcelona te bereiken. We beginnen onze reis door het groene landschap van Noord Portugal naar de Minho, waar we de Spaanse grens oversteken naar het vestingstadje Tui. Kriskras doorkruisen we verder het noorden van Spanje langs de mooiste wegen en pareltjes van natuur en stedenover hoge bergen en door diepe dalen.Stuurplezier, prachtige natuuren cultuur zijn verzekerd! Moe maar voldaan komen we in Barcelona aan. 

De data

Vertrek op zaterdag 15 september 2018 tot en met zondag 23 september 2018 

Inschrijving

Je kan vanaf nu inschrijven, gebruik daarvoor onderstaande inschrijvingslink. Bij wijze van voorschot vragen we € 200 te betalen bij de voorinschrijving. Opgelet: je inschrijving is bindend en kan slechts geannuleerd worden indien je zelf hiervoor een annulatieverzekering hebt afgesloten. 

Indien u samen reist met een partner dient u elk afzonderlijk in te schrijven, gelieve ook de naam van uw partner dan in te vullen in het daarvoor voorziene vak. 

Gezien de reeds lang bestaande vraag naar deze reis is er snel bij wezen de boodschap! 

De prijs

Rijder op tweepersoonskamer: € 1319 

Rijder op éénpersoonskamer: € 1629 

Duo: € 919 

Programma en prijzen zijn onder voorbehoud van wijzigingen. 

Opgelet: wij voorzien maximaal 12 tweepersoonskamers en 8 éénpersoonskamers (dus max 32 personen, 28 moto’s). Door de beperkingen die ons opgelegd worden door de hotels kan hier helaas niet van afgeweken worden. 

Inbegrepen

 • Transport van je motor + bagage : Gent/Porto & Barcelona/Gent
 • Vluchten van Zaventem naar Porto & van Barcelona terug naar Zaventem
 • Overnachtingen in goede hotels met half pension.
 • Parking voor je motorfiets
 • Kilometers rijplezier onder het motto vrijheid is blijheid
 • Reisbegeleiding door een Clubmotter
 • Voor nagenoeg elke dag uitgewerkte route's voor Garmin en Tomtom (kortere en langere versie)
 • Assistentie voor GPS via onze specialist WaypointLeuven

Niet inbegrepen

 • Brandstof voor de motor
 • Toegangsgelden voor bezienswaardigheden
 • Andere maaltijden dan ontbijt en avondmaal
 • Drank bij het avondeten (er zijn echter uitzonderingen!)
 • Alle persoonlijke uitgaven
 • Annulatie- en bijstandsverzekering
 • Optionele annulatieverzekering : 5,4 % van de totale reissom
 • Bijstandsverzekering persoon: € 3 per persoon per dag incl. dag van heen- en terugreis
 • Bijstandsverzekering persoon + voertuig: € 7,5 per persoon per dag incl. dag van heen- en terugreis
 • Annulatie- en bijstandsverzekering : som van bovenvermelde opties
 • Bijkomende dossierkost € 3

Deze  tarieven zijn deze door Touring gehanteerd in 2017 en kunnen anders zijn in 2018.

Ons avontuur dag per dag

DAG 1: Zaventem- Porto - Portovedra - O Grove

Dagprogramma

We vertrekken vanuit Zaventem omstreeks 6:55 u naar Porto, waar onze motoren klaar staan op wandelafstand van de uitgang van de luchthaven. 

Omstreeks 9:00 u hebben we ons motorpak aan en kunnen we richting Portugees/Spaanse grens rijden om na een dag flink sturen op Illa da Toxa, één van meest populaire eilanden van Galicië,  ons eerste hotel van de reis te bereiken. 

http://www.eurostarshotels.com/nl/eurostars-isla-de-la-toja.html (Booking.com 8.7) 

DAG 2: O Grove - Fisterra - Santiago de Compostela - Lugo

Dagprogramma

Boordend langs de westkust tot Fisterra (het meest Westelijke punt van Spanje) om voor zij die dat wensen naar Santiago de Compostela te rijden om een gebedje te prevelen in dit unieke pelgrimsoord. Het is een van de meest bekende steden in de wereld omdat het jaar na jaar duizenden pelgrims aantrekt. Santiago de Compostela is meer dan een bestemming, het is een droom, een uitdaging, en natuurlijk een van de mooiste steden om te bezoeken in Galicia. Als je er nog nooit bent geweest dan is een pitstop noodzakelijk. De prachtige kathedraal,  de Praza do Obradoiroof en het Museo de las Peregrinaciones alleen al zijn de moeite meer dan waard. 

De zondaars onder ons kunnen dadelijk verder rijden richting Lugo. Dit is de oudste provinciestad van Galicië waar de 3de eeuwse Romeinse vestingwallen nog steeds helemaal intact het oude stadsgedeelte omringen. Spectaculair mooi om te zien. 

http://www.hotelsantiago-sl.es/ (Booking.com 8.0)

DAG 3: Cangas del Narcea - Oviedo

Dagprogramma

Een ganse dag rijden door natuurparken zoals het Parque Natural de Somiedo, door het Cantabrisch gebergte (met toppen tot 2200 m!). Het natuurpark Somiedo ligt ten zuidwesten van Oviedo. Het is één van de mooiste en ruigste natuurgebieden van Spanje. Het park is 29.122 hectare groot en bestaat uit vijf belangrijke valleien: Sapiencia, Valle del Lago, Puerto de Somiedo, Las Aortas en Cigüeñas. In 1988 is het tot beschermd natuurpark verklaard. Het hoeft niet gezegd dat er vandaag flink gestuurd zal moeten worden. Langs deze prachtige wegen bewegen we ons naar Oviedo, de levendige en gezellige universiteitsstad. Een stad die bovendien bekend staat om zijn vele Sidrerías (ciderhuizen). Aan het einde van de dag komen Spanjaarden, pelgrimsvaarders en toeristen hier samen. Door de hele stad staan her en der mooie bronzen sculpturen. Oviedo is tevens de hoodstad van Asturië. 

https://www.hoteles-silken.com/es/hotel-monumental-naranco-oviedo/ (Booking.com 8.4) 

DAG 4: Picos de Europe - Fuente Dé

Dagprogramma

Spanje’s meest spectaculaire gebergte en één van Europa’s mooiste bergketens. Het is een wild, majestueus bergmassief tussen de rivieren de Deva en de Sella, met diep uitgesneden dalen en steile toppen. Maar ook heerlijke groene dalen met boomgaarden en boerderijen. De Picos behoren tot het Cantabrisch Gebergte, dat het verlengde is van de Pyreneeën. In de middeleeuwen doopten de zeelieden deze mooie bergen tot 'Toppen van Europa'. Voor hen waren zij het eerste herkenningspunt als ze vanaf de zee huiswaarts keerden. In de Picos ligt het ‘Parque Nacional Picos de Europa’ dat het grootste deel van het gebergte beslaat.  Vanaf de kust voeren glooiende weidelandschappen omhoog naar adembenemende bergen met als hoogtste punt De Torre Cerredo (2640 m). Een prachtig natuurgebied bezaaid met bergen, vergezichten en bergmeren. Allemaal verbonden met elkaar door uitstekende wegen. Bekroond tot één van de mooiste motorstuurgebieden van Spanje. Overnachten doen we op het einde van de weg in Parador Founte Dé vanwaar je met een kabelbaan nog 750m hogerop kan geraken. 

http://www.parador.es/en/paradores/parador-de-fuente-de (Booking.com 8.5) 

DAG 5: Fuente Dé – Picos - Concorte

Dagprogramma

Daar het rijden in de Picos zo uniek mooi is doen we er nog een dag bij om daarna langs het enorme Embalse del Ebro (voor dit stuwmeer werden de steden Medianedo, La Magdalena, Quintanilla en Quintanilla de Bustamante opgeofferd) en door  Reinosa (dicht bij de dam van het meer van de Ebro) en La Riva uiteindelijk in Corconte (slechts 49 inwoners!) te overnachten. De stad staat bekend om zijn water, bekend en gebotteld als " Agua de Corconte ". 

http://www.balneariodecorconte.net/ (Booking.com 7.5)

DAG 6: Corconte - Vitoria

Dagprogramma

Op onze weg naar de Pyreneeën doorkruisen we eerst nog de noordelijke heuvelachtige gebieden van Baskenland en Navarra en rijden zo tot Vitoria. Geen tijd om de vele (duizenden?) bochten te tellen op deze zonder enige twijfel vermoeiende dag. In de hoofdstad van Spaans Baskenland logeren we in Silken Ciudad de Vitoria. Geniet van het mooie stadscentrum en van de gastvrijheid: toeristen die naar Vitoria komen kunnen gratis een fiets lenen of een museum te bezoeken!   

https://www.hoteles-silken.com/es/hotel-ciudad-vitoria/ (Booking.com 8.6) 

DAG 7: Vitoria - Pamplona - Leyre

Dagprogramma

Een dag die begint in de streek van de Rioja wijn om aansluitend richting Pamplona te rijden. Hoewel de voorgestelde routes Pamlona vermijden is het zeker mogelijk deze stad, vooral bekend door de jaarlijkse stierenrennen tijdens de San Fermínfeesten, te bezoeken. Na Pamplona te zijn gepasseerd rijden we richting Pyreneeën. We eindigen deze rit aan de voet van de Sierra de Leyre, aan het stuwmeer van Yesa. Ook wel de zee van de Pyreneeën genoemd.  Uiteindelijk komen we aan in Monasterio de Leyre, onze verblijfplaats voor deze nacht. 

http://www.monasteriodeleyre.com/ (Booking.com 8.5)

DAG 8: Leyre- Trago

Dagprogramma

Nog één dag moeten we onze beste stuurmanskunsten bovenhalen op de flanken van de Spaanse Pyreneeën. Flirtend met de Franse grens rijden we door Sabinanigo waar onze Greg Van Avermaet in 2008 een etappe in de Ronde van Spanje won.  Een aan elkaar rijgen van passen, cols en pasjes en meren zoals het Embalse de Mediano  zal deze dag wondermooi maken. In Trago is onze laatste overnachtingplaats van deze reis. Tripadvisor geeft dit hotel 5 op 5! Dat beloofd. 

http://www.canboix.cat/ (Booking.com 9.3) 

DAG 9: Barcelona - Zaventem

Dagprogramma

Nog een laatste 190 km genieten van de Spaanse wegen tot Barcelona waar de vrachtwagen terug klaar staat om onze motoren op te laden.We rijden langs het klooster Santa Maria de MontserratDitbedevaartsoordtussen de bergen is meerdaneenbezoekwaardHet klooster van Montserrat is een benedictijnenabdijHet bevindt zich op een hoogte van 720 meter aan de oostzijde van de berg Montserrat. Nu is het echt aftellen om omstreeks 15:30u onze terugvlucht  naar Zaventem aan te vatten.

VOLLEDIG VOLZET